Wednesday, September 28, 2011

Tak Sudah-Sudah Cerita Camni...

ASSALAMUALAIKUM....

EEEMMMM....BETUL LAAA....WORDLESS WEDNESDAY.....MULA-MULA DAPAT BERITA DARI NOR SECUBIT GARAM, THANKS NOR!....AKAK PI TENGOK LA BLOG TU, KES CURI GAMBAR-GAMBAR BLOGGER MASAK-MASAK LAGIK!!...PASTU AKAK BGTAU ADIK MAT KITA....PASTU MAT GELAK SAKAN HA, SIAP DIA CAKAP, AKAK BUKA RESTORAN DAH KE....APASAI X AJAK DIA MAKAN...HA, AMIK KOO....PASTU AKAK KETAWA SAKAN.....

AKAK CAKAP KAT MAT, AKAK XNAK MARAH2 DAH..NAK GELAK-GELAK JERK....KONON LA KAAANNN...PASTU AKAK PERGI KAT KOTAK KOMEN DIA....KUAR AYAT LONGKANG AKAK, NASIBLAH....HAHAA....KORANG KALAU TERPINGA-PINGA, GI LA KAT SINI.....

MAAFLAH KALAU KORANG BACA X SEDAP BUNYINYA... (ITUPUN KALAU BOLEH VIEW LAGI BLOG TU, MANA TAU OWNER RESTORAN TU DAH TUTUP KEDAI BLOG DIA NI KE...HEHE)..ADEEEHH SABAUU JE LAAA...





RESTORAN KAT HUTAN MELINTANG.....TU PASAL LA OTAK PUN JADI MELINTANG KOT, MAIN SAMBAR2 JEK GAMBAR ORANG MACAM PETIR....KENA ANGIN LINTANG SAMA LA TU KOT....HAHAHHAHAH...(*ha gelak Ummi, gelaaakkk...)

34 comments:

eliyaezlinalias said...

macam-macam lorrrr......
sabar akak ehh....

azam said...

sabar.....

BEN ASHAARI said...

kasi samaaaaannnn ... 50% saya punya ehh ??

JR® (22) said...

salam kak ummi, mmg krg ajar btl org cmtu..harap berjubah litup je tp xde adap langsung. ni sah2 org pembangkng ni..sibuk duk canang, vip pembangkang yg singgh kedai die..eleh,sbnrnye resepi dia x sedap la akak, tu pasal terpaksa copy yg akak nyer...kehkeh.. sy sllu tgk resepi akak.sedap2 belaka... hehe..

KC@ella said...

haiyooo .. ini mcm pun ada eh? gi sound trouble dia kak. Hihihi

Gee® said...

haiya...!! tak baek punya olang la... penyamun tarbus ka? boooo sama dia....

..::tarabozu::.. said...

kena bangga tu kak.. itu namanya pic akak tu menarik perhatian... jangan marah gurau jer.. padahal dah ada nama kat pic tu.. saman jer..!!!

mimiyuyu said...

adeh..buleh plak curik gamba2 kn??
ish..tkde identiti lgsg..
dh masak..snap la gamba sndr..
kesian akak..

IdaShazana said...

paham perasaan akak sebab gambar buruk cookies saya pun pernah kena curi.

Nieza said...

ada lagi yer kes curi gambar ni kak..memang tak patutla...susah payah org snap photo senangx2 jer dia ambil dan x hargai. abis dgn watermark pun diangkutnya juga..:(

Yatie said...

tak abes2 kes mcm ni ya K.Ummi cayangggg...sabar ya kak...arini pun Yatie kena gak blog baru tu agaknya, dekat 10 gambar2 masakan Yatie di ambilnya...tak taulah nak kata apa2 lagi...cuma SENYUMMMMMMM je mcm akak kata tu....tapi takleh senyum betul2, senyum paksalah...hehehehe..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

memang geram kan kak.. sabor jelah.. gambar sy yang hudoh pun ada gak org berkenan nak curi kak.. pastu yg terkezut tuh.. siap dia masukkan dlm kongsi resepi! kalau akak nak tengok resepi SEKAYA LABU dlm kongsi resepi tu gambor yang orang tu curi dari fotopages saya berserta dengan resepinya sekali... patutlah masa sy dok carik2 resepi kuih terkejut jap bila tgk gambor tu sbb macam kenal aje.. (sedangkan sy rasa sy tak pernah pos pun resepi & gambar tu dlm kongsi resepi tu sbb tu mmg gambor lama) gambor saya tu mmg takde watermark apa pun.. gambor pun blur2 je ambik guna hp.. dlm blog tu ada lagi byk gambor2 orang lain yang kena curi.. entah2 kak ummi punya pun ada.. sy tak sempat nak intai2 sepenuhnya sbb masa tu ada kerja pulak nak kena buat..

Kak Rose said...

salam Ummi, camner agaknya nak ajar orang yg camni? macam x pernah baca keluhan blogger masak2 tentang hal curi2 ni kan? ke mmg x pernah nak amik pusing... nak keja senang je!

Zack Zachoes said...

salam..

dasat..dh macam buat partnership buka kedai sama2 je.. akak leh minta % sikit ni dr keuntungan yg dimiliki sbb resepi dan gambar2 yg diambil adalah hak milik akak. huhu.. mcm2 ragam manusia..

lindafendi said...

As'salam..kak ummi..dah g jenguk blog tu..dasat gak kan..smpaikan watermark yg dah siap ada dia xsempat nk edit...haha, sah2 ada bukti tu gambo akak...zaman smakin canggih, sana sini celik IT, bila ada yg terlebih celik ni la jadinya...cilok hasil karya org lain...sabar ye kak.. hope tuan empunya blog tu cpt2 la bg maklum balas....

Nuridah said...

Ummi,

mmg tergelak...apabila kita blogger tk terima hak kita diambil orang,ada kah ini melambangkan watak atau sikap kita sebenarnya?? Adakah kita ini seorang yg tidak boleh berlebih kurang, tiada keikhlasan ataupun
kaki gaduh...sedangkan kita cuba mempertahankan hak kita yg dh bersusah payah.

Nur nak sambung gelak lagi...

Wani said...

salam kak ummi ..power betul ayat kak ummi kat blog tu hihi... biarlah dia terkedu sekejap... tapi betul ke tuan punya restoran mcm tu kat blog... mcm tipu je ..

♫ mokwo® ♫ said...

assalamualaikum ummi...ingatkan lepas di tegur2 x dak lah kes macam nih..rupa2 nya makin menjadi2 kan..mungkin dia dok dalm hutan memanjang tuhyg tak amek pot pasai perasaan org lain..hemmmm moga ummi sekeluarga lebih di murahkan rezki oleh Allah swt!

Sha HomeMade Cake n Choc said...

memang x patut betoi...senang2 jerr ambil gambar orang, dah tuu tempek jer kat blog dia., dah tu x minta izin puuun, senang betul lah hidup orang mcm tuuu...sabor jer lah kak ummi...

Wattie said...

Salam Ummi,
Ishhhh tak habis habis cerita ciplak ni, baru semalam baca kat blog Nur resepi kena ciplak, hari ni Ummi lak. Kot ya pun nak amik gambaq org buatla dgn cara yg beretika, kita orang melayu ni penuh dengan adab dan tatasusila.....sabar ya Ummi....cam ni la risiko yg terpaksa kita hadapi bila berblogging....

rahel said...

Ish3...tak tau malu...

Sis-Lin said...

waaaa Kak Ummi bukak restoran senyap2 eh..hahahaaaaaaaaa

Ye ye kasi saman sama dia..50% Ben punya..lagi 50% saya punya..hahahaaaaa

inahar ali said...

adoyaai ummii..x habis2 citer cenggini..mmg xder otak punya olang..meh kita gelak ramai2 kt makcik tokeh restoran tuh..kemain dalam sibuk2 berniaga sempat lg berblog tp patut pn sempat sbb kejenye mencuri copypaste owg lain punyer produk..bnyk langsi punyer olang..huhuu!! uiks..lu langsi lu MATI!!! hahaha..sambung gelak..

jeragang said...

dorang tu apa kira asal banyak masuk kurang keluar ok jer.... kita kena jagalah karya kita... kalau tidak kita sesama kita siapa laggi??? jom pegi bako tempat dorang

saba said...

sian kat ummi..sepatutnyer dia ambik resepi tu dan masak kemudian ambil gmbr sendiri punya kan ummi..ni tak terang2 ambik org nyer..xda rasa malu langsung kan...

noorsafone said...

sabor Ummi...tp bosankan cite macam ni je nk kene hadap...tak tau malu betul...nk keje senang je..kesian Ummi.

Ida,Japan said...

glamer betul k'ummi kita & home sweet home nyer...jgn marah ye kak,saja jer..sabar jer la, gambar yg ada cop mohor pun di cilok cam tak der segan silu jer ni..hargai la sikit susah payah, penat lelah org, masa org kan kak....haiii, manusia2

Oh Oeya said...

Ya ampunnn..
Ente kena lagi laa Kak Ummi.. bikin fenin lah! Ana pon fenin lah! Ente sabar lah! Sabar lah!
Ana mau kasi tau itu Husin lempoyang lah! Toksah jual unta dan orang lah! Jual gambar resepi orang lah! Jual gambar resepi oranglah! Lagi untung lah! WOW!!

Juwita Jamaludin said...

macam2 ye kak.. sabar je la.. orang nak berblog tpi tak tahu cara nya ot....emmm

Diana @ Melley Mey said...

mcm nie pun ada yer.. terang2 nama akak kat situ.. pun angkut gak.. adeeh..

E-na Lovely Kitchen said...

Assalamualaikum kak ummi...E-na rasa mungkin niatnya baik utk berkongsi resepi2 sedap dan gmbar2 masakan yang menarik dari blog akak tapi tak tahu cara yang betul...jika diletakkan backlink dah tak jadi isu kan....mungkin puan restoran tidak tahu cara buat back link...kena buat tutorial khas utk cara2 copy paste n3 org lain...hihiii..

nway sabar ye kak...ada hikmahnya...apa yg e-na nmpak blog akak ada tarikan tersendiri dan ramai yang berminat...proud of u sis! maafkan e-na jika pandangan ini mengguris hati akak...x berniat mcm tu...

Ryo Azhar Rahza said...

mungkin ada jugak restoran lain camtu kan..nampak sedap pada menu..tp bila dah serve lain pulak rasanya.

anna said...

salam ummi, sian awak. tak malunya tuan punya restoren @ blog tu. dah la curi hak orang, siap ckp bab dosa pahala. itu curi tarak dosa kaa??? sya ni silent reader je tp selalu ikut bloggers hebat mcm umi, cmg, azlita, kak nor n laen2. uols semua mmg great..sabar je la dgn makhluk2 mcm tu..

Anonymous said...

e'eh kelakar nyer, org 2 curi gambar ummi nih, tapi tetiba sebut pasal "pembangkang"???!!! wakakakaka...komen plh LOLOLOLOLOLOLOLOL pernah saya baca...kepada ummi, klu jadi lagi ke 3, serang jer..huhu