Wednesday, December 21, 2011

Intai-Intai Pantry Magic @ Bangsar

ASSALAMUALAIKUM.....

Okeeehh kali ni nak tayang jek la gambar-gambar akak terjah salah satu tempat soping barang-barang dapur yang agak mewah nih.... PANTRY MAGIC...Ahad baru2 ni. Terletak berhampiran Bangsar Village Mall. Tau je la kan...Bangsar ni kawasan orang kaya-raya jek...kalau setakat kita kayap-kayap ni....banyak hidu jek dr makan...hahahhaha...faham lah maksud akak kan.

Yang jadi mengidam nak pergi sini lepas Anim tag akak kat FB x berapa lama dulu....siap kena racun lagi dengan Anim nih....hehhee. Sebelum pergi KL tu duk bercalling2 dengan Anim, rupanya dia nak terjah hari Sabtu....akak lak tak lepas nak pergi Sabtu tu sebab kena setelkan beli barang-barang penting dulu...pastu petang Sabtu tu ke rumah adik2 la pulak. Lagi satu bab, nak pergi sana rasa macam x lepas jek....so tunggu adik ipar lelaki akak guide ke sana la hari Ahad tu sebab dia off kerja. Jadi x dapatlah nak bertentang dengan Anim..

Anim pulak lepas jek jejak kaki situ petang Sabtu tu, siap mesej bagi tau pasal kedai tu, dan harga yang terpampang...mahal gilosss... Adeeeihh...mula2 macam terbantut jek nak pergi. Tapi adik akak kata, alah apa salahnya kalau nak pi jenguk2....ha, amik nak...kalau akak pergi mmg xda jenguk2 saja laaaa....mesti ada yg terikut balik sama...wakakkakaa....adeeehh sabaaauu jek laaa... Tp mmg cuuunn habisss....

Meh tengok apa yg ada kat kedai tuh.... ^___^



Kalau nak tengok gambar lagi banyak dalam Pantry Magic tuh...leh click kat Sini...memang meroyan masuk sini....adeeeii... sikit2 pun melayang gak ungu 2 3 keping....ntah apa2 kaaannn...hahahaha

Okey gambar yang bawah ni adalah dari salah satu kedai dalam Bangsar Village yang akak masuk sebab Aiman dan hb duk sibuk nak tengok pameran Lego kat concourse situ... Akak dgn adik perempuan akak pi tuju ke kedai nih.. Tp takut nak snap beriya2...sorok2 sikit...hehhee.. Kalau kat Pantry Magic tu, diaorg sume x kesaaahh...ya laa, kurang2 dpt promosi free kan...haha. Cantik gak barang2 dalam ni....tp rega pun boleh fengsaaan... Weeehh ni kan kawasan elit...merata-rata tengok kete Ferari, Porsche, Aston Martin, Audi, Lambo....nampak masing-masing 3 4 biji parking n lalu lalang situ....so sendiri la mau ingat ^__^. Tengok Bangsar Grocer dalam tu pun, sume mat dan minah saleh jek yang penuh.....adeeei...tapi tempat ni mmg tenang...tu pasal diaorg suka...x main lah diaorg ni pi Sogo ke, jalan TAR ke kaaann...huhuuu

cantik2 jugak kan sudu garfu dan macam2 cutter segala tu eh...

So sapa-sapa nak soping kat sini....bawak duit tebal sikit la eh....mmg meleleh jek tengok tak pun..kena gak amik satu dua....hehehhehee

23 comments:

anymz said...

hahaha..kata dah ... mahal gilosss tapi hambat juga dua tiga barang ya...

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wah wah wah!!! Besnyerrrr :)

Ummi said...

Anim -
Aaahhh...mana leh jadi...kang balik letak tgn atas dahi lak terkenang2...Lagi pun mmg ada yg mmg dicari2 lama dah, so sambar jek laaa, tp kualiti getah dia lain kan dgn yg dibeli kat kedai bakery biasa Anim kan...bukan jenis berkilat nipis...tebal dan bergetah kan... :))

Love -
Hehhehee...Kalau Love pergi, lg laaa macam2 sambar...yg penting poket tebal jek Love...hehe

Rima said...

KUmmiiii
Hari tu dah gi juga.. just to check it out.. yg kat sg dah tutup.. ditukar nama kepada Lemon Zest.. abt the same concept and price dia boleh tahan jugak ah.. nevertheless its always nice to check out new kitchen place.. if tak beli banyak.. beli sikit pun ok jugak hehe

Antan Bertingkah said...

Bestnya... yang kat sini pun tak sampai lagi...

Zack Zachoes said...

salam singgah Ummi..

memang...rambang mata kalau tengok.. sy tgk gambar2 je pn dh tak tentu arah. hehe.. bestnya kalau dapat pergi sana..

Amie said...

uwaaa... terus meroyan tengok!

inahar ali said...

uish ummi turun kl lg ek?? cian pn doc ketinggalan ketapi lg.huhuu! iyela la nih bizi memanjang..adehh! alahai ummi..owg kl pun x jejak lg kaki ke pantry magic tuh..rasa cam ngeri je nk masuk..takut terbeli lak..hahaha!! rasanye maleh la nk pi area bangsar tuh dahla jem tahap bunuh diri..ishish..mmg x kuasala!

blogresipi.com said...

Salam Kak Ummi...
wah seronoknya kat sana pun ada kedai camni. semua nampak cantik2 sangat. haiii kena menabung dulu lah baru boleh pergi kedai ni nanti. hehehe

Kak Rose said...

Ummi, kak rose yg duk sini pun x tau nak g... apa lg nak membeli... agaknya sama cam Kitchen Shop yg kat Empire tu kot... rega mahal gilos tp kualiti mmg class la! kalau g mmg ada je barang nak rembat kan! wpun mahal tp mmg puas ati!

Jun said...

salam ummi..last time ade gak a few times g bangsar village..x d round kat luar2..oooo, ade kdai best ekkkk? nnti kna terjah gak ni wiken bila2, hehehee

Messy Mummy said...

Salam K.Umi...
Sya masuk keluar tangan kosong.. Semua pun nak tapi skill nak guna tak ada. hahaha..
Kalau ada rezeki upgrade skill mcm k.Umi insyaAllah boleh beli satu dua barang.. Tapi...
Kena tengok hubby baik hati ker tidak :D

Ummi said...

Rima -
Owh Spore lg la class kan...hehe. Ya la kan..mmg suka jek masuk tempat2 camni skrg...dulu2 sblm jd blogger masak2 asyik masuk kat brg hiasan rumah jek..now dah kurang ke situ...hahahahha... Tp mmg fantastic rasa kepala bila masuk sini...kira cam darah tinggi pun leh turun, ala2 fisioterapi otak jek...hahahhaha.

Antan Bertingkah -
Waaah org dekat kena pi terjah tu...best la cuci2 mata...nyaman...hahaha

Zack Zachoes -
Salam kenal Zack, thanks singgah sini...Mmg sungguh teruja masuk kedai ni...tp tengok harga, rasanya kena pikir betul2 nak beli...hehehehe

Amie -
Memang meroyan dah pun..nasib baik ok bila balik sini...hahaha

Inahar -
Hahaha..Ina, kita turun KL saja xnak call, sebab mmg xdan nak jumpa2 laa...huhuu.. Maybe next time kita jumpa lg k.. Ina, kena pergi jgk situ wpun x beli...cuci mata dan sejukkan minda...hahahhaa

Ummi said...

Blogresipi -
Ijaaaann...muaaah, muaaah, lama x ke dapur org Finland..huhu.. Aah laa, lenkali kena fikir betul2 nak beli dan menabung dulu...hehehe, tp syiiiookk sesangat masuk, dpt cuci2 mata...

Kak Rose -
Hehehe...maybe la kot, sbb Ummi x tau lak ada Kitchen Shop kat Empire tu...sbb lalu lalang jek jalan situ...hehe..nnt Ummi terjah gak la situ...hahaha

Jun -
Hahaha, tu la kan Jun, Ummi masuk area kedai tu, jalan2 tepi2 kedai tu rasa mcm kat negeri ongputis jek..sume kedai class2 dgn tengok kelibat orgputis belaka...adeiii, biru mata hitamku...hehe.. Jun, nnt kita ajak Maz n Mama ronda2 sana laaa...eh :)

Messy Mummy -
Owh ya ke, apasai x beli..nak guna senang jek...x pun leh tanya salesgirl dalam tu...diaorg tau..heheh..nnt pi beli semula la eks...hahahaha

Ida,Japan said...

harus sampai ke kedai ini juga bila ku balik m'sia nanti....unik2 sume.suka2...haiii..k'ummi, nak kena kumpul duit byk2 pas tu pegi lagiii borong byk2...kt sini ada gak kedai konsep cam gitu..mmg mahal giloss...tapi tgk kedai ni lagi variety, cuma nk pegi dgn poket teballl erk kak

Oh Oeya said...

Kedai ni nak jual takkk! Bayo ansuran sebulan sekeping ungu hik3 :D
Alahhh! guwau sitet eikk Kak Ummi.. windu la kat u..
Emang cecantekkk lerrr..

maz said...

kakkkkk...nti kita p sma2...heret mama nga k.jun sklii..pastu kita mroyan beramai2 kat luar kdai tuuu..hahaaa...kita klu dh mahal gilosss..tkut nk p kakkk..tkut jdi mcm kak la...mahal2 pun kna amik wak blik jgk stu dua...hehee..jdi kita shping kat sni je la apa yg ada..sni pun mcm2 gakk...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Ummi..waaahhh silicon mould pun bayk patern yang cantik2..nampak gayanya kena cari kayu magic juga ni baru boleh bershopping kat sini yaaaa....

Tak dapat banyak, dapat 2~3 barng buat tanda mata pun jadilah yaaaa...ada gak kenang kenangan...

kzai said...

salam ummi..
akak pun mcm DR Inahar gak..jarang terjah kwsn sana..sbb jauh dr umah
ni xleh tahan tgk gmbr ni..esok nk gi terjah dgn kakak..org N9 & K'tan pun dh sampai..jeles tahap gaban ni..x beli dpt cuci mata pun jd lah...hehehe

tun_telani said...

uwaaaaaaa~~~~~~~~~~~~~~ mg meroyan kalau masuk niii....

IZA AKMA said...

iza kat kl lom pun sampai situ...kak ummi dah sampai dulu..ni yg jeles nih..masuk sini kena bawak fulus banyak2..takat masuk nk cuci mata..baik takyah..
tengok gambar pun dah geram..belum lg sampai situ..kena ajak hubby jugak nampaknya nih

CT Delima said...

As'salam kak Ummi

Sakan boraning ya kak. ct yang duk KL ni pun tak sampai lagi area sinun maklum lah area sinun tu tepat orang kayo belako..kita yang cikai2 ni dok tepi2 jer..hahaha

Kak memang rambang mata ni tengok jer dah berpinau2 mata. kalau dapat gi kat situ rabak juga poket ct ni kang. tapi kalau cakap kat CM kompom di ON jer kak...untuk isteri terchenta apa saja diikutkan..hahaha..pengsannnnn!

dZana said...

aduhai kak.. confirm meleleh jer dpt ni.. takut saya nk masuk kedai camni.. selalu belek kt kedai hardware jer.. wakakaka.. ke kedai aseng .. tu pun ambik.. letak.. ambik balik n.. letakk.. pas tu balik.. esok jengah balik.. hahahaha...