Monday, December 26, 2011

Caakkkk.....! Karipap Lagi..

ASSALAMULAIKUM....SALAM SEJAHTERA....SELAMAT BERCUTI...Dan buat semua yang masih sudi melangkah masuk ke dapur Home Sweet Home, terima kasih tak terhingga. Mohon maaf kerana akak bercuti online 3 4 hari ni....terasa aman damai sangat melayan mak abah yang datang ke rumah, dan dituruti pulak dengan family abang semalam. Jadi dapur alam maya ni tak berasap dan tak berupdate laaahhh...

Kebetulan akak pun x berapa sihat jugak...tp still under control la rasanya... Ni baru terasa nak nak duduk mengadap dan menghapdet blog nih. Slow-slow la yeaa....kalau masa dan kesihatan mengizinkan ada laaa...nak nak lagi mood pun macam hanyut ke laut jugak sebab terasa angin sepoi-sepoi malas bertiup lembut dan otak rasa lega dan ringan bila melupakan sebentar blog kesayangan yang x tau lama mana lagi nafasnya....

Layan je la entry tertunda lagi....karipap yang menjadi kegemaran Aiman...kalau buat banyak2 gini akak frozenkan aje untuk sarapan pagi... Mengaripap pun ikut musim gak, tengah ribut karipap rajin laaahh....esok lusa malas.....x tau laaa bila lg nak buat...hehe... Apapun terima kasih lagi sekali kat Tun Telani yang empunya resepi doh, dan Ros Jintan Manis untuk resepi intinya. Nak resepi klik Sini yea...malas dah nak salin...


21 comments:

Shaiful said...

sedapnya karipap.

missNick said...

sedapnya karipap tu kak....lagi2 kalau inti sardin lagi la suka...terus tak pandang kiri kanan melantak hehehe :)

Anonymous said...

Salam,

nampak sugguh sedap karipap, penuh inti-nye, kalau beli diluar banyak yang kembung angin aje, inti-nye ciput.

cik cek said...

Hari2 makan karipap ni pun tak pe Ummiiii...sebab memang fav akak...cuma nak buat hari2 fengsan la kot...he he...tgk karipap kat dapo ummiii..tekak ni mula la rasa lain macam je...dia kata...nak karipap..nak karipap...he he...bahayanya...:)

Rima said...

Cakkkk hahaha.. nowadays macam weak but part nak membaking and masak tak weak pulak hehe

nOOrsha said...

nyumnyumnyum..sedapnye karipap ni kak ummi, wat kudap kudapan tengah malam ni... hehe :)

maz said...

amboi ptut la snyap je..wak knduri anak branak ye kat umahh...muahhh..bila la turn kita nk p knduri umah akak..tkpe2 kak kita tngu umah baru ye...

Nieza said...

Assalam kak Ummi,saya pun lama tak bw lately ni..bz sokmo.ni baru free..singgah jap tgk karipap ni..sedapnya! lama tak buat ni:)

ijan said...

Get well soon Kak Ummi! sedap tu karipap makan panas2.

Nur Ede said...

Salam Ummi..
Anak akak nama Aiman juga... pon suke makan karipap juga... papon semoga Ummi cepat semboh dan ceria ceria selalu...

Dalila Hamid said...

nmpak menarik... sllu buat sendiri tak berapa nk kemas kelim tu... nk try buat lagi la nnti

kisahwanida said...

Salam Kak Ummi>...
Cantiknay kak Ummi kelim karipap tu.... Kalau Wanida, hehehhe... asal boleh makan jer...

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Chak aaaaaaaaaaaaaaaa!!! Kak Ummi, ayu tumpang lalu ni....nak tapau sekali bley?:)

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Chak aaaaaaaaaaaaaaaa!!! Kak Ummi, ayu tumpang lalu ni....nak tapau sekali bley?:)

rahel said...

Kalau nak mintak karipap tentu dah abis kak Kak Ummi..emm tengok2 pic pun jadila..

Rabiatun Adawyah said...

salam kak ummi..wahhh..ada karipap..sedapnyer...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Ummi..sedapnya melayan karipap bersama teh-O panas di pagi hari

Ummi said...

Shaiful -
Aaah karipap mmg all time fav. kan.. :)

MissNick -
Waah peminat tegar ni eh :)

Anony -
Tu la kan...x puas makan kalau beli, wpun sedap, ada jek yg x puas hati..hehe

Cik Cek -
Hahhaha...kak Cek, kat rmh ni pun kalau hari2 karipap pun ok, janji sodap punya laaa :)

Rima -
Haha...yo laa...akak kalau bab berjalan or window shopping ke x weak, bab masak2 ada sikit weak la Rima cayang oii..haha

Noorsha -
Waaah tgh malam org nak tdo dah, ko baru nak kunyah karipap ke Sha..adeeei...karipap kat dapur Sha tu lg nampak sedap.. :)

Ummiakid @ lily said...

nak karipap...lambat jengah dapur akak...bz arrr..kakak dtg from jb...so ketinggalan sikit...apapun montok karipap tu...

Ummi said...

Maz -
Alaah kenduri anak beranak leh masak cincai jek...kalau Maz dtg, akak rai sakan laaa hahaha

Nieza -
Tu la kan, akak ni kepala mcm ting tong jek lately, tu yg rehat sikit tu... :)

Ijan -
Tq dear! Nak bg Ijan pun dah licin dah...hehe

Nur Eda -
Owh ya ke..jenis Aiman x kesah kan..hahahaa..tq ats doa ya Nur.. :)

Dalila -
Xpa nnt praktis lgk..lama2 cantik laaa nnt..hehe

Kisahwanida -
Wkmsalam Wani, alahaii xpa x kemas x cantik pun, janji sedap jek..kan, kan..

Ayu -
Caaakk...alahaaii lalu boleh tp nak tapau, dah licin la Ayu weeyy..sowiiii..hehe

Rahel -
Betuii, betuii...dah habis...tgk jek eh Rahel...hehe

Rabiatun -
Tun, karipap dah licin...mintak mapin pandan laaa, ada bwk x?

Sue Nenie -
Wkmsalam....aah kan, kalau dpt ptg ni..kena beli la..karipap ni dah habis dah Sue...huhu

Ummi said...

Ummiakid -
Lily...waaahh balik JB ke...sonoknya blk kg...Akak ni anak2 penuh rumah...mcm2 nak kena layan nih...adeeiii