Friday, October 10, 2008

Sebahagian Gambar-Gambar Di Aidilfitri Pertama

Aiman & his cousin, adikku Saniyah (n her baby boy), me & adik jugak(Marziah)

My daughters Najwa & Najiha with their cousins

Beraya di rumah bakal Besan baru my parents, hehee..

Emm...sempat lagi posing tuuuhh! :D

Terima kasih laa..kami nak balik dulu la yaa..

My hubby duk melayan anak buah sorang tu..

Gelagat "Fang Face" my daughters & their cousins

Abah dan emaklah orang paling bahagia bila melihat sebahagian besar dari 12 orang anak2 serta menantu dan cucu-cucu berkumpul.

Selepas abang sulung, tiba giliran Ummi n family lak..hb mula dulu eh!

Tangan dihulur, maaf dipinta, moga emak dan abah berbahgia dan dalam lindungan Allah swt. selalu..
Dakapan dari ayahanda tercinta...wpun dah selalu cium diaorang..tapi di pagi Syawal terasa kelainannya..sayu betul..

Me n hubby bermaafan & ada adegan "kasihsayang" lepas tu..hehe (*xleh tunjuk sini..)

Antara menu hidangan di pagi Syawal sebelum menunaikan solat sunat Aidilfitri

5 kg daging dendeng...Ummi n adik yang uruskan ni...cerewet betul nak wat ni, kena rebus, kena hiris, kena tumbuk, kena goreng..byk step kan sebelum boleh masuk dalam kuali ni...adeeehhh!!

Lepas tu tolong emak balut ketupat pulak...pinggangku..alahaiiii


Memandangkan mood hari raya masih menebal lagi...masak2 pun kurang je..ada je jemputan, so meh layan gambar2 ketika berhari raya di kampung Ummi baru ni..Tengok je tau..jangan gelak..So sorry coz the pictures taken are quite blur due to rushing/candid n technical error in adjusting the DGcam mode..Sume gambar2 ni mostly taken by my daughter Najiha Elyani. Anyway, thanks to her..Me? so bz dan lupa laaa..gambar kitaorang 1 family pun lupa nk snap, nak cepat2 je sume..hehe.. Gambar banyak, jadi Ummi kongsi sikit2 je laa ya, banyak yang reject, huhuuu...Nak kena anta kursus fotography dulu camgirl tu..hehe..Family Ummi ramai, penuh rumah..

3 comments:

Cat Cat said...

Wah Kak Ummi, meriah-nya di rumah abah dan mak... Cantik baju raya Kak Ummi... Psst, birthday dapat apa from darling..???

Ummi said...

Cath, aah, memang meriah sungguh2!! Lupa dunia kejap..hahaa..Baju cantik??? Mesti Cath suka merah ek..thanx! Dapat duit (edisi khas) untuk belanja raya...hahaa..licin akak kerjakan!

Musliyana and family said...

wah..bestnye kemeriahan raya kat rumah and kampung ummi...kampung kat mana??pastu..anak2 dara ummi pun comey2..jer...geram diyana tengok...