Wednesday, April 11, 2012

Kek Coklat Puding Karamel Lagi - Yang Diidam-idam

ASSALAMUALAIKUM....Salam sejahtera...

Mintak maaflah yea...kot ada yang jemu bila tengok entry ulang-tayang jer semenjak dua menjak ni....dah lah tu...dah habis punyer baru tayang...nasib la, apa akak nak buat...masa memang x pernah cukup.... Hari ni pun akak bz ada projek sikit...adeehh, termengah-mengah rasanya.... Mula-mula tu ralit jer tengok siaran pertabalan SPB Yang DiPertuan Agong, pastu kebetulan air paip lak stop tetiba jerk...terus sambung tengok sampai habis majlis sambil mengemas-ngemas sikit...tp xnampak kemas pun rumah...hahahaha....sebab sikit2 je kot, kalau beriya2 baru nampak perbezaan agaknya...ekekekee... Lepas tu, baru la mula masak-masak ^___^

Okeh laaa, meh layan Kek Coklat Puding Karamel lagi eh....sanggup ke lagi tengok...bosan ke...dah buat ke belum..? Hahaa...gasak laaa.. Ni kes adik akak yang mengidam nak makan....so terpaksa rela lah si hakaknya membuat, walaupun kebizian melampau selalu....adeeh sabauu jek laaaa... Puas hati dah dapat makan, baru senyap...kalau x duk tanya bila nak buat, bila nak buat, kadang2 naik fenin tebuan hakaknya...hehehe.. So keknya xlah di potong yea...sebab biar yang mengidam tu potong sendiri nak makan... ^___^

Ni pun gara-gara akak tayang resepi kat Sini la niii.....terus laaa adik akak kasi order....order!!! Ceehhh....hehe

Telangkupkaaaaannn......

Tadaaaaaaaaaa.... ^__^...sila santap..!

24 comments:

Azie said...

Teringin nak cuba membuatnya tapi belum berkesempatan. I dah beli acuan silikon macam yg digunakan tu.

hana said...

akak... mata kiter nih dah kuyuu nak terlena sok nak kije... tp adussss makin tak jd nak lena terbayang2 kek yg sedap neh... biler eh nak buatt.. dapnyer dapnyerrr....

Ummi said...

Azie -
Ha, apa lgk, guna SM lg senang tu...cepat2 buat..jgn lengah..pastu hantar kat akak eh..

Hana -
Hahahhaa...pergi la ko tdo...esok blk ngajor ko buat Hana..senang jer pun.. 20 minit siap dah semua..tunggu sejuk jek yg lambat sikit boleh nak ngap tu...hehehehhe, bawok2 sabor eh...

rahel said...

Amboiii...nape rajin sangat ni Kak Ummi? Rahel belum buat lagi...

Ilhamkreatif said...

Salam kak ummi....singgah sini kejap teringin nak buat tapi takut x menjadi.

ummiaisyah said...

tak sampai lagi seru nak buat..sampai seru nak santap jek...ngeee

aisha said...

aduhaiii sedapp ye kak..aduhaiii terliur mlm2 buta ni :P

Watierman said...

Assalam Ummi....SM to mahal bangat sih....!!Waduh2 ..tadi cakap kat Hubby..nak hit the pillow dah ni....tetiba ternampak lak kek Ummi...macam nak cekau jer through the screen...!Bila lalu Penang...tolong singgah dengan sepotong dua kek tu boleh!!

Nieza said...

ulang tayang pun tak pe kak Ummi..tak dapat mkn dpt jamu mata pun jadi lah..hehe suka tgk SM akak tu cute ler..:)

HaSue said...

Salam Kak Ummi...!
Memang nampak sedappp tuu..kek ceklat ganding karamel..cam puding karamel lapis ceklat gitu..hihi.. cun ah!terliur ni..mintak seloyang kak,sekadar nak merasa

Sis Lin said...

Salam Kak Ummi..

Perghh berkenan sungguh dgn acuan tu,..dan lagi terkenan dgn puding tu...sedapnyaaa kak..

Insya'allah ada rezki nk ke Kuantan nnti.. :)

Chah said...

tk pe kak takpe..buatlah 10xpun,saya ni sukerrr sangat jd penonton je sambil jilat skrin..muekekeke...

AZLITA AZIZ said...

salam kak Ummi..

Waaa.. dah 2 kali ita nampak kak ummi buat kek ni.. rasa2 ni betul2 sedap ni... mesti cuba jugak lah kan.. kalau tak kempunan pulak!

Norasiah Nasir said...

SENTAP AI TGK...

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi cayanggg

kak nak tanya dulu sebelum komen pasal kek pojaan hati ni haaa...hehehe

Pening tebuan tu camana kak..? nak gak rsaa kot2 pernah terkena ker boleh gak mintak cuti dari masak2..hahaha adehhhh....

Kak Ummi sekali dulu kak Ummi buat dah terloncat2 nak cuba, tapi pendammmm aje, ni sekali lagi dah buat tak boleh jadi ni kak. Kena cari dulu SM macam tu kalau tak jumpa gak, pendam lagi setahun ya kak Ummi..hehehe

sabar dubai said...

kak ummi..........teringin sgt nk buat....tp seru vitamin r belom datang....cmne nih......waahhhh xsaba nk merasa mcne kesedapan kek nih..........haaiiii mcne nihhh

Ummi said...

Rahel -
Xda la rajin mana pun...tp sbb senang nak buat...jadi rajin..ekekke

IlhamKreatif -
Wkmsalam...alahaii buat jer..senang je laaa pun..

UmmiAishah -
Hehhee...so santap mata je la kan..

Aisha -
Hehehe..tanya akak, mmg sedap la jawapannya..meh buat meh..

Watierman -
Wkmsalam Watie..haha, x jadi tdo lak eh..sori la kalau tergoda...Aah SM tu..ya amat mencekek darah harga...hahaha..tp berbaloi la Watie..senang guna..hehe, insyaAllah lalu Penang Ummi bagi gambar kek je la...nak buat awal2..basi lak hehe

Nieza -
Hehe...bagus ayat Nieza, jamu mata je kan..sb nak hulur pun dah licin dah Nieza oiii...SM yang menyenangkan hidup di dapur..hahaha

Ummi said...

HaSue -
Hahahha...bagus punya ayat Sue...seloyang nak merasa??? Akak bg seketuii letak dlm loyang kan...kan..hehe

Sis Lin -
Wkmsalam...hehehe...cepatlah buat Lin, ko tenung lama2 loyang ni pun x jadi2 keknya nnt...Waaa bila nak mai Ktn tu? Jgn time cuti sekolah dah laaa...dah terkunci date mcm2..hehe

Chah -
Wakakkaa...apa punya kelakar ayat Chah ni...hadeeii sabauu jek la yeaa Chah..

Azlita -
Wkmsalam Ita cayang...hehe..kena buat Ita tauu...mesti lg cantik, lg ngencess punya nnt kalau Ita yg buat...hehe

Norasiah -
Hehehe...sabooor eh...xpun buat cepat2 yea..

CT -
Wkmsalam CT cayang..hahahaha, pening tebuan tu lg teruk dr pening lalat laaa...Weeey cari SM tu dekat dah dgn rumah CT tu haa...drive je ke Bangsar...jgn acikelat setahun baru nak try...hadeeii CT ni..hehe

Sabar -
Cepat2 buat, kalau terliur tu kena buat, xpun sian kat baby dlm tu..hehheee...muaaahhh!

quinnie said...

saya pun tak jemu lagi makan kek karamel ni kak..kalau ada depan mata makan je..hehehhe

MamaAiman said...

salam kak,
saya ni mencari2 resepi karamel yg sedap, terus terjumpa blog akak ni. sedap sgt tengok, dahla tengok karamel & coklat, mesti terus mengidam skrg ni!thanks kak :)

Mamasya said...

Salam k.Ummi.kombinasi puding dgn kek coklat sudah pasti sedapkan k.Ummi. puding ni dah masuk senarai tp tak terbuat2 juga....tunggguu...bila lah...nak rajin...

Diana @ Melley Mey said...

Akak ummi cayaang..
Yg nie mmg terbaiik... Suka sesgt makan... Kalu simpan dlm peti ais lg... Tambah lg ler sedapp...

faiez said...

salam k.ummi..
teruja nengok kek karemel dkat sini dgn blog azlita..
balik ofis terus cari brang2 nak buat..dari kul 9 mlm smpai dkat 11.30 mlm..keknya tak masak2 dlm oven,,,lastly sya kukus jer kek tu..huhu..jadi gak la...boleh la lepas terliur tgok k,ummi dok tyang...thanks for sharind...

Peri PiA said...

cun nya cake,wuuuu