Wednesday, April 25, 2012

Bingka Kraker Lagi..Kenapa?

 ASSALAMUALAIKUM....

Waduuhhh malam ni terkejut sekejap tgk Dashboard Post ni tertukar dengan sendirinya, walaupun selama ni kita saja malas jek lagi tekan new setting walaupun duk appear kat atas tuh...pastu mula la terkial-kial... Tapi xdalah susah apapun saja jek wat kita ngelabah sekejap...hehe, puas pulak nak cari tools dia untuk taip or letak gambar centralize kan dan sebagainya....mokcik ni dah la teraban-raban bab2 IT nih.... Tapi kalau bagi kita menaip 2 mukasurat, x dan 10 minit kita siap..kita mmg jenis menaip x pandang keyboard pun.... Kalau bagi buat column ni excel ke, data ke....kita handal laa... Bab-bab blogger punya isi perut ni kita x mahir habis pun lagik.  Tapi seronok jgk tengok appearance baru untuk Post ni, besar sikit nak mengarang..hehe

Okeh laaaa, akak pun just nak letak entry ulang tayang je laaa...kenapa??? Sebab kuih bingka ni sedap sesangat...so akak buat lagik...so tayang lagi laaa...x salah kan...janji ada entry you all kata...so nasib laa..kalau jemu, jeling je laa...x masuk sini pun xpa...hehehe... Untuk resepi, sila la click kat entry terdahulu di Sini yea...So selamat mencuci mata..... ^_____^

23 comments:

Mak Ngah said...

sedappppnya ummi.. aduyai, teringat lak makan bingka cracker ni 2 minggu lepas..kena buat lagi nih..makngah pun baru lagi berblogging, lagilah meraban-raban, ribu-riban ngan dashboard tuh..

Gee® said...

cantiknya bingka k.ummi tu...gerenti sedap...yummy!!

zila 4ever said...

salam kak umi
he hhee..ramai org merungut jgk pasal post baru kt blog..aritu kita mmg gatal2 tukar..so dh abis pening godeh2..camna bijan tue boleh rapat jer kak..cantik la..aritu sy buat pakai loyang bulat tabur bijan..bila dh masak x sekata bijan tue..degil btul x nk duk diam..he hee nk kena ltk byk2 ke kak..?

Qasey Honey said...

alahai kak Ummi...comeiiinye kuih bingka tu...mesti sgt sedap la ni sampai buat lg kuih bingka ni yer..kena cuba la nmpknye ni...

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi cayanggg

ni ct dah datang memalam ni, perut memalam memang selalu dok krokkk jer memanjang kak Ummi. Nasib baik lah ada bingka cracker yang cun ni, dapatlah ubat mata sebelum masuk beradu..hehehe

Kak kalau ct buat bunyi gorila okey tak..? sebab Mat kata kena bunyi rimau dulu baru kak ummi hantar bingka ..hehehe

sabar dubai said...

salam kak ummi cayang..kak ummi tak baik tau....n3 arituh lom sempat follow akak dah buat kali kedua dah...ahhh xjadik ni....dala bingka akak cantik gile.....adoiiii menngodaaaa habisss

HaSue said...

Kenapa kak ummi?kenapaaa??hehehe...dah org bg jawapan,tanya lagik!
Nmpk pun mmg sedap tu kak..cer akak hulur barang seloyang 2..sekadar nak merasa je kak..jgn dekut aihh..heee

FnF Simple Life said...

salam kak...cantik bingka kraker ni bentuk bunga2 lagi... teringin nk rasa tp tak tau nak beli biskut kraker kat cni...agak2 kalau ganti ngn biskut cheese cracker ritz jadi ke kak?

azian said...

cantik...dan nampak sedap. Kena try nampaknya ni...

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Ummi, dah cuci mata ni.. nak cuci mulut pulak.. ekekeke

Mas said...

resepi bingka yg terbaikk..
memang sedappp.....

Mieza said...

kak ummi..assalamualaikum...
mieza belum pernah makan lagi bingka cracker ni..insyaAllah nak cuba untuk berbuka puasa ganti nanti...kalau dah kak ummi buat ulang2 tu mesti sedap..

Kak, last wiken mieza cuba resepi kek coklat puding karamel yg akak buat tu...waaaa sedapnyer kak...kek nyer pon moist sgt..bila mieza bw ke opis..terus ada kawan order...TQ kak sudi share resepi :)

Yatie said...

Assalamualaikum Kak Ummi cayangggg, alahai CUN betullah bingka kraker akak ni..siap bunga2 lagi..tapi mmng menariklah kak...btw mmng sedapkan bingka ni..lenkali nak wat kaler original mcm nilah...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi cayaang...
comel sungguh bentuk bingka tu akak.. sukanya diana tgk... nie nanti bla dah masa tu banyak terluang ckit.. pasti nak buat juga nie.. nampak sedap n mengoda sgt tiap kali ianya d sajikan.. :)

Rima said...

Memang dah tukar si dashboard.. i no like but what to do.. itew rainbow marble pudding ku suka.. i bought a number of books abt pudding.. nanti akan ku cuba satu persatu.. ceeeehhh.. yg dulu beli pun belum katam lagi hahaha

IdA *SetulusKASIHummi* said...

salam k ummi...x penah buat ler bingka nie kak ...susah x??hehe..pakai tanya segala pulak yea..harus di try dulu laa baru tau cemana yea..kihkih...

AbbotCottage said...

Apa je yang dibingkakan, kita suka sangat...

CA said...

Salam Kak ummi...
miss u aaa..lama tak singgah dapur akak...perghhh ngences tgk bingka akak ni...sentuhan tak kecundang sokmo...menten sedap dan menarik...muahhh!

kakchik@ella said...

aduiii .. comel2 ni kak ummi. mesti rasanya pun comel juga.

Fai Shaklee said...

tergoda fai tgk bingka2 ni kak ummi... nak buat memang tak terbuat la jawabnya... mana nak cari bingka mcm ni ek? huhu...

Ayu said...

Assalam kak ummi, wah kalau dah beberapa kali buat memang confirm sedaplah ni..boleh masuk list ler..

MamaFaMi said...

Mi... kita ada tips cemana nak bagi bingka ni lagi sedap.... kalau nak tahu... nanti ummi tanya kita eh... ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.ummi..terima kasih singgah ke blog atie ya
nampak sedap bingka kraker tu..tp skrg ngah pantang makan kak...batuk masih ada,klu silap mkn mmg xberhenti2 la jadinya :(
Kt umah pon masak simple2 jer dulu.. bening2..rebus2..bakar2 jer...