Monday, March 19, 2012

Maltesers Again - Love Shape..!

ASSALAMUALAIKUM..... Auuummm caaakkkk....!!! Apa khabar? Semoga kalian semua sihat sejahtera dan terima kasih kerana masih sudi menjengah dapur akak yang dah suam-suam kuku ni...alahaaaaiiii... X tau nak cakap macamana keadaan akak sekarang ni...rasa seronok dan tak memeningkan kepala jugak laaa bila x committed sangat dah kat blog ni...ada banyak perkara yang dirancang nak dibuat dapat dilaksanakan dan diselesaikan....insyaAllah segalanya smooth dan menenangkan....alhamdulillah...! Apapun mohon maaf kerana x sempat nak membalas komen2 kalian....huhuuu...

Okeeeyyy, jamu mata je la yeaaa.... hasil resepi Maltesers Square yang dah akak buat dulu...Kalau nak tengok resepi dan rupa kejadian dalamnya, sila la click Sini yea.. Malteser ni pun dah jadi baja...buat tuk anak2 balik ke kampus 2 minggu sudah...hehehee...lamanya eks, baru nak entry... sabauuu je la yea... Layaaann je laa maltesers sememeh je strawberry cooking chocolate tuh..nak cepat2... Kali ni saja la letak dalam bekas Love Shape gitu.... ^__^ Moga kalian semua berbahgia selalu....


Yang ni saja akak letak dlm love shape SM tu...kecik2 lambung masuk molot...senang..hehe

23 comments:

Mat Gebu said...

lawaaaaaa....

Choco Ani said...

Salam Kak Ummi.. sedap nya.. terliur.. nak mintak cikit tapi lama abis dah kan.. kene la cuba sendiri buat kan kan.. oh ya ahad lepas saya dah cuba resepi Daging Dendeng Pandan.. sedap.. trima kasih ya..

Ummi said...

Mat Gebu -
Lawoooo...tp comooott...hahahahhaa...nak cepat jer, anak dara sibuk nak tapau daaahh..posing pun xdan nak beriya2..hehe

Choco Ani -
Wkmsalam...hehe...aah dah habis dah tu...Ani buat la yea...Owh daging dendeng....adeeii rajinyaa...akak xda kerajinan nak mendendeng skrg ni..tunggu raya kot..hehe.. Thanks sudi try respi tu yea...

HomeKreation said...

Bebudak rumah ni semua hantu ceklet lah Ummi... kalau dapat ni memang laku!

ijayuji said...

Salam kak ummi! waduhhhhhhh kepingin benerrrrrr nk makan apa kenama dia ni? hihihi.. santek!!! jap jap skodeng resepinyer dulu baru phm apa dia :D

ummiaisyah said...

yg kecik tu lambung molot saper? sayakah?ngappp... mekacih1

Chah said...

Errrr, x bersalah kah makan cekelat bebyk gitu? Kalau saya mmg xde perasaan... So biar saya ajelah yg raikannya okeh??

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi yang dirindui!

Apa kabar kak Ummi disana, diharap sihat2 aje ya, ct sihat dah..hahahaha. Kak dah macam karang surat budak sekolah dah tuuuu..hahaha

Amboiii...tak boleh menahan iman bila tengok maltesers ni. teringin nak buat, tapi kena bukak kilang cekelat dululah Kak Ummi..hehehe

Janganlah sibuk kelain aje kak, sibuk2lah diri kat dapur ni balik macam dulu eh...cayangggg Kak Ummi..muahhh!

Sis-Lin said...

As salam kaka Ummi...

Semalam komen kat FB, x bukak rumah dapo, pagi ni skodeng sini plak, tp mcm biasa le musti dh habis..kekekekek

Kak Ummi ni kan, klu bt respi yg berasakan coklat ke, musti lawoooo(kata mat gebu) ek? tangan tu teliti bebeno menghiasnya...tak dapat makan pun rasa kenyang nengoknyaaa.... :)

Raya nk turun Kuantan la ;p

hana said...

ya salammm... apa kebende alah nih kak.. terbelit-belit lidah nak nyebut.. tp bab2 coklat nih kompom sodapppppp!! tp kan kak kan... adehhhhhh... skrg nih timbang tak turun2 la... tak leh nak over over klu makan... huwaaaaaaaaaaa......

tun_telani said...

morning kak ummi cayangg!! tun duk kt kampung niiii.. dh ramai yg duk hint2 ckp makin tembam.. uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tgk sekali imbas je coklat lovey2 tu. takut nk tenung lama2.. hehe

rahel said...

Selamat pagi Kak Ummi...pagi2 dah tengok godaan yang sukar ditolak..tulunnn...ambo mau ..

AbbotCottage said...

Hamboihhhhhh, lep lep gitu. I lebiu tooooooo..agak-agak kalo kita bikin mak tezer ni menjadi ke idok Kak Ummi oit. Udoh macam jenoh teman nak nyusunnya karang..gegegegege

Gee® said...

sedapnya....

ady said...

as-salam kak UMMI
eemmm.....menggoda kalbu Maltesers Square ni..terasa kat tekak..sedap betul npk..

AZLITA AZIZ said...

salam kak Ummi..

amboiii... rajinnya diaaa... dalam sibuk sempat jugak buat MS ni..

Rindu kat akak laa...

Qasey Honey said...

amboiii kak rajinnye...siap buat love kecik2 tu...sya pon dah buat jugak tp guna kit kat bites aje..hehehe

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Owh no...you are purposely tempting me la kak! Huhuhu ;(

Ummi said...

HomeKreation -
Aah betul cakap Along tu...mmg laku kalau budak2 yg santap...xdan kat mak budak nnt...hehe

Ijayuji -
Wkmsalam Ika...hahahaha..susah ke nak sebut...tp nak telan senang jek Ika...try laa..senang bangaattt....godek2 jek, siap..hehe

UmmiAisyah -
Hahhaa, yg kecik2 tu masuk molot org besar2...kalau masuk molot budak teciiikk takut terlekat kat tekak..hehee

Chah -
Hahaha...amboii warning akak nampak..akak x rasa bersalah pun, sbb masa buat mmg dah ingat nak makan tanpa rasa bersalah...so xdalah tuk Chah..hehe

Ct Delima -
Wkmsalam CT...hehee..panjang ke karangan tuh...waah tanpa sedar jari ku menaipssss...hahaha.. Aah coklat tu kena sorok sikit, kalau x mmg x sempat nak buat ni...InsyaAllah la CT, ada kesempatan, ada la akak kat sini... cayang CT jugak...muaahhh!

Sis Lin -
Wkmsalam Lin cayang...hehee..nak puashati baik ko buat Lin..gerenti diet ko ke dasar lautan sepi...hehe... Ni mmg dah habis...biasalah, ko xkan x kenal akak...hehehe.. Yup jemput2 ke Kuantan...ada jodoh kita jumpa Lin eh..

Ummi said...

Hana -
Weeee...masuk jgk ko ke dapur akak setelah sekian lama...meh nak peluk sikit, sampai lg x lengan akak kat belakang ko..heheee. Ko xyah sebut sgt la mende alah ni..mmg leh tergeliat, tp kalau makan mmg x tergeliat...terlicin jerk...Alah Hana, makan jer, citer badan ko tu..biar sama saiz dgn hakak...hahahhaha

Tun Telani -
X morning dah Tun...dah nak wish gudnite pulak ni...hehe.. Alah jgn dgr sangat apa org cakap...kalau depa byk cakap, Tun sumbat jek molot diaorg dgn Maltesers ni..baru diaorg tau...hehehhee

Rahel -
Hehehee...kalau masuk dapur Rahel pun lg x tahan tau...tayang Devil Choc Cake kat akak..kijaaamm tau Rahel..

AbbotCottage -
Hehehe...lebiiiuuuu so much la Abbot..lama sorok batang hidung eeyyy..hehe.. Alaaa gerenti jadi..buat jer...jgn takut...dan makan tanpa nyesal okeehhh..hehe

Gee -
Memang sedaaappp...hehe

Ummi said...

Ady -
Wkmsalam Ady..kurang gak menggoda tuh...comot2 jer akak drizzle tuh..hehe..tp mmg sedap sesangat...jap jap nak, jap jap naak..hehe

Azlita -
Wkmsalam Ita cayang...hehe, ni terpaksa buat gak Ita, anak dara request...hehee... Rindu ek, meh nak hug sikit....muaaahhh kat pipi comel Ita tuh..hehe

Qaseh Honey -
Hehe..love2 kena lebih sikit...kasi tambah cayang..haha.. Owh ok gak eh guna Kit Kat...nnt akak lak try..ngeeee

Love2Cook -
Owwwhh I'm so sorry Love dearie...hahaha...yep purposely goda2 youuuu...sebab tu akak wat Love shape...hahahhaha, ingat kat Love la niiii...

maz said...

Kakkkkkk..kita dh brjaman bli cklat utk buat kek ni...last2 mkn cklat gituw je...ada lgi 1 pek lam pti tu..adoiii..npe la malas snguh ni...

Diana @ Melley Mey said...

Cantik berganda2 cantik ler ...suka sgt diana tgk tau... Love shape lg gitu... Mengodaaa sungguh!!! Ermmm... Akak apa kbar? Rindu kat akak tau.. Skg nie asyik cuti2 jer diana nie kan... :)