Sunday, April 21, 2013

Mee Bandung ADAMI, thanks Gee ^_^

Assalamualaikum warahmatullah....

Tak boleh nak kata apa dah bila tengok entry yang terhidang...basi seminggu, kesian betul kat pengunjung2 HSH yang bertandang....mohon maaf banyak-banyak...akak x tau nak bagi alasan kenapa begini...hehe.  So kira faham-faham aje la yeaa...Ruang yang ada akak manfaatkan seboleh mungkin untuk berkongsi, seandainya kesempitan waktu datang, mohon maaf banyak-banyaklah ya. Akak pun rasanya tidak mampu seaktif dulu lagi untuk update dapur alam maya ni.  Tetapi akak sentiasa share di FB kan...senang kat situ...feedback pun cepat kan... ^_^.

"Dan tidakkah mereka mengetahui bahawa Allah melapangkan rezeki dan menyempitkannya bagi sesiapa yang dikehendakiNya?  Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang beriman." 
-  Surah Az-Zumar (ayat 52)

Okay lah akak just nak kongsi entry yang dah basi jugak dah ni...dah lama terbenam dalam perut.  Tapi akak dah postkan kat FB minggu lepas kan...hehe.. Jamu mata kat sini pulak eh...
 
Terima kasih kepada Gee @ Corat Coret Panaroma Hidup yang telah baik hati mengirimkan sesuatu untuk akak dan sampingannya adalah pes mee bandung keluaran Adami nih.  Untuk pengetahuan, kami ni duduk berdekatan jer, kira sebelah taman jer, baru tahu..hahaha....Dengan pes ni, senang kerja, akak just tumis ajer bawang besar dipotong, bawang putih hiris dan bahan-bahan lain tu ikut apa yg ada dalam stok dapur akak jer seperti udang, crab stick, sawi dan sebagainya seperti sedikit sos dan sedikit kicap buat terangkat lagik... Tibai aje laa...  Sebenarnya pes ni dah cukup sedap, baunya menyelerakan bila digunting buka.

Jemput jamu mata je la yeaa....hari tu akak dah postkan tayangan kat FB kan...sori lah sini baru sempat enterprem....ngeeeee... layaaann...

9 comments:

ibh_sue said...

Asslmkm kak Ummi.
Basi pun basilah...Buat jamu mata ok lah...Hehehee
Sue pun kat rumah sentiasa simpan stok pes ADAMI ni. Pada sue Mee Bandung dia sedap..Cuma biasa lah kena oter sikit2 la ikut selera kita. Payah juga nak jumpa pes ni kat sini..Sue biasa beli kat Jusco ja.:)

Gee® said...

Ahai... sedapnya kak Ummi... nak mintak sikit takut buruk siku pulak... hehehe... pakat kenyang mata ajelah yerk...

Munirah Rafiuddin said...

terliur sy tgk mee bandung ni kak...lapar r plak =)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

aDisH.sHidA said...

telan air liur eh...

hana said...

nanti buat lagi antojiran sini plak ye! alaaaa kan lalu ari2! hihihihi

Sury Abil said...

Jamu mata pun jadi le kak...lama dh ke sini..:-)

Mamasya said...

Aslmkum k.Ummi
tumpang jamu mata dg mee bandung yg dihidangkan itu...nampak sedapnya...

kak ina kl (1) said...

mee bandong kesukaan kat umah akak

bai zura said...

Nak bli jap lagi...time tgh puasa tgk memang smua nak beli laa...