Bahan A:-
- 4 ekor udang besar (akak guna udang yg biasa2 aje +- 15 ekor)
- 1 labu bwang besar (dihiris)
- 3 batang serai (diketuk)
- 5 tangkai kacang pis
- 5 biji limau kasturi (diambil jusnya)
- Garam secukup rasa
- 5 tangkai cili padi (ditumbuk)
- 3 tangkai cili merah (dihiris serong)
- 1 tangkai cili hijau (dihiris serong)
- minyak untuk menumis
Cara-Cara:-
- Panaskan minyak dan tumiskan serai dan bahan-bahan tumis hingga garing.
- Masukkan udang, kacang pis dan bawang besar. Kacau rata.
- Masukkan garam secukup rasa. Tutup api dan tuangkan jus limau. Kacau rata lagi.
- Sedia untuk dihidangkan.
1 comment:
Salam Kak Ummi,
MrFaiz nampak kite dok godek udang akak ni terus dia kata terliur..hehehe.. lama kite tak masak udang kat rumah. nanti2 kena masak gak ni :)
Post a Comment