Dah lama x buat bubur jagung bersagu nih...bila Ramadhan menjelma mulalah tekak mereka-reka jek nak makan itu ini eh...Tapi dalam tazkirah Tarawih selalu Ustaz ingatkan, jangan jadi hamba Ramadhan je, yang betulnya jadi hamba Allah swt selalu....insyaAllah...kebetulan lepas masak nasi lemak tu tengok jagung yang Ummi beli kat Pasar Tani ahad aritu ada lg 2 tongkol dalam fridge...Ni jagung dari Cameron Highland nih...jagun madu, isinya cantik sungguh, xda pun makhluk asing, puas hati beli..Beli 7 tongkol, dah rebus gitu je untuk anak2, diaorg x suka buat bubur...so bubur ni cukuplah untuk Ummi dgn hb je lah yang layaann...hehe..Kalu nak resepi gak, amik kat Sini eh...Rasanya semua org reti buat kan..
Salam Ummi,
ReplyDeleteBaru terjumpa blog Ummi ni baru baru ni, tapi dah try a few recipes dah...so nak ucap terima kasih lah sebab banyak bagi idea nak masak bulan puasa ni.
sedap juga sekali, sekali makan bubur ni ya.
ReplyDeleteummi, ni fav anak bujang jun yg 1st tu..berkurun dah x buat..nk kena cr jagung lah ni..
ReplyDeleteMama tak berapa suka sagu... tapi suka jagung... yum yum
ReplyDeleteShaz -
ReplyDeletewkumsalam..o ya ke? baru jumpa..hehe, xpa silakan la amik mana2 yang nk try tu..kta sama2 share je kat sini pun..
Geraugebang -
Kalau ummi bubur ni dpt hari2 pun xpa, xnak sekali-sekali..hehe
Jun -
Ha, kena la buat pulak kalu dia nmpak nih..hehe..xpa now musim jgung byk kan..anytime leh dpt..hehe
MamaFaMi -
Owh ya..ummi pulak suka je apa2 pengat/bubur letak sagu sikit..Mama pantang sagu ke? Ummi pantang jumpa..hehe