Sunday, March 23, 2008

Chicken Katsu


Ni saja nak perabihkan isi ayam ada sikit tu..nampak lak resepi ni kat rumah Jun ari tu..so layaaannnn....Thanx Jun..!

Bahan:-
  • 1 keping dada ayam (boneless)
  • sudu besar kicap cair
  • 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
  • 1/2 sudu teh garam
  • 1 ulas bawang putih - parut
  • 1/2 cm halia - parut
  • 1 biji telor (saiz kecil) - pukul sikit
  • breadcrumbs secukupnya

Cara Memasak:-
Ayam dilumur dengan sume bahan kecuali telor dan breadcrumbs. Perapkan selama 1 jam. Kemudian celup dalam telor dan salut dengan breadcrumbs. Celup lagi dalam telor tadi dan lumur/salut lagi dengan breadcrumbs. Goreng hingga masak. Sedap dimakan bersama sos cili..

No comments:

Post a Comment