SOSEJ KACANG PANGGANG
Sumber: Buku Senangnya Memasak Makanan Barat
Bersama Chef Hanieliza
Bahan:-
- 1 tin kacang panggang (x kesah la tin kecil ke besar ke..)
- 10 batang sosej dipotong pendek (akak guna blackpepper chicken cocktail)
- 1 sudu makan minyak masak
- 1/2 cawan sos tomato
- 1 tin cendawan butang - dihiris nipis
- 1 biji capsicum merah -> )
- 1 biji capsicum hijau -> akak letak separuh jek ) dipotong dadu
- 1/2 biji capsicum kuning - ni akak tambah )
- 1 labu bawang besar )
- Garam secukup rasa
- Panaskan minyak, tumiskan bawang besar hingga wangi.
- Masukkan sosej dan gorengkan hingga garing.
- Masukkan sos tomato dan cendawan butang. Kacau rata.
- Kemudian masukkan kacang panggang, semua capsicum dan gaul rata.
- Hidangkan bersama roti bakar atau garlic bread. (kitaorang makan camtu jek..hehe)
waaa... ok idea untuk bfst esok nie
ReplyDeletewah...sodap nih....:)
ReplyDeleteSalam Kak Ummi,
ReplyDeleteanak2 saya sure suka masak camni pasal ada sausages..
salam kak ummi, boleh buat b/fast esok..hehehe..
ReplyDeletemcm nak cuba je ni kak ummi... nampak sedapp!
ReplyDeletesalam..tq k.ummi.ni cara baru nak mkn red beans, pasti try:)
ReplyDelete