Sunday, January 10, 2010

Basic Bread Bekalan Najwa (Entry Tertunda Lagi..)

Sori lagi la yaaa...entry tertunda jugak ni...bekalan untuk Najwa haritu....Roti yang sangat sedap dan enak bangaatttt!!! Lembut, gebussss....Dah selalu akak buat ni, klik je lah resepi kat Sini ya...
Ada lebihan x muat loyang..akak letak dlm acuan kecil...cantik la pulak naik bulat jek..hehe

Fresh from oven...!!

6 comments:

  1. Salam k.ummi...
    gebussnya roti tu,,,geram nak ngap!!!

    ReplyDelete
  2. Hmm.. dah pernah wat ke lom roti ni eh? Nanti check kitab dulu. Kalau lom, bolehlah cuba. Dahnya, tuan tanah promosi sket punya baikkkkkkk lagi!

    ReplyDelete
  3. Gebu sungguh tu nampak roti kak ummi nie.. especially gambar yg first tue..geram tengok !

    ReplyDelete
  4. Salam kak, saya ni sbnrnya minat baking. Tp saya tak pandai guna oven. Selalu wat kek kukus jer. Bg la tips guna oven. Cthnya : 175C selama 20 minit maksudnya camne tu?

    ReplyDelete
  5. Siaran tertunggak yg sangat menggoda!!

    ReplyDelete
  6. E-na Zarina -
    Memang gebuss pun E-na, x tipu pnyerrr..hehe

    MamaFaMi -
    Hehe..xyah bukak kitab la Ma, buat jek..msuk je dlm BM Ma tuh..mst dah lama rihat..Ayat ku itew, tiada yang tidak benar, melainkan semuanya benar belaka..!! hehe

    Ijan -
    Ha, kalu dah geram apa lg Ijan..meroti lak kiteeee...hehe

    Bungacahaya -
    Owh ya ke..senang jerk..makna 175 darjah Celcius tu untuk suhunya..dan tempoh berapa minit tu ikutlah resepi yang diberi tu..tp kadang2 boleh adjust ikut oven masing2 sebab x sama jenis kan..tempoh bakar pun kena tgk jgk, leh tambah masa jika kek/roti belum masak...senang je kan..

    ReplyDelete