
Bahan:-
200 gm isi ayam - potong kecil
1 labu bawang besar - mayang nipis
2 sudu besar butter
2 cawan cendawan butang - kerat 4
3 sudu besar tepung jagung
2 kiub pati ayam
1 sudu besar sos Worcestershire
1 sudu kecil serbuk lada hitam (*boleh tambah)
1/2 sudu kecil serbuk parsley4 cawan air
1 cawan sour cream
daun sup - potong halus
sedikit parutan cheese
sedikit garam
Cara Memasak:-
Panaskan butter, tumis bawang besar hingga layu dan masukkan ayam. Kacau dan masukkan cendawan. Masak sebentar. Masukkan bancuhan tepung jagung bersama air. Kacau rata. Masukkan semua bahan-bahan lain dan masak hingga mendidih. Jika kuah terlalu pekat, boleh ditambah air panas. Seimbangkan rasa. Angkat dan parutkan cheese. Hidangkan bersama shell pasta dan ditabur sedikit daun sup.
ummi kalo ada masa pls email me yah sinahbisc@yahoo.com *kelip2 bulu mata minnie mouse* hikhikhik
ReplyDeleteoraiittt kakmOn..heheh
ReplyDelete