Sunday, August 2, 2009

Jagung Manis

Sori la tayang pepagi ni...buat petang semalam....terlupa nk posting..!! wallaaahh sedap la sangat...selalu asyik beli jek..penah buat tp x kick camni...maybe sebab letak gula, rupanya letak susu pekat manis lagi sedap...So kelmarin beli jagung frozen tu paket besar jugak laaa..so buat ni petang semalam sebenarnya...Resepi asal dari Azie tp akak intai kat dapur Nor teringin pulak la nak buat...memang sedap berlemak...Terima kasih Nor dan Azie eh...Dah licin pun, jamu mata je laa yaa..
Bahan:-
  • 500 gm jagung (*ummi guna frozen punya jek)
  • 2 sudu besar butter
  • 4 sudu besar susu pekat manis (*ummi kurangkan jd 3 sb. sebab jagung dah manis)
  • secubit garam

Cara-Cara:-

Kukus jagung dalam 20 minit...Bila jagung dah masak, pindahkan ke dalam mangkuk dan masukkan butter dan susu pekat manis ketika masih panas2 tu..gaul rata..dan tabur sedikit garam. Gaul sebati. Makanlah panas2...mmg best...

Najiha dah ready nk ngap je tuh..!


No comments:

Post a Comment